2016 m. kovo 16 d., trečiadienis

Kaip kovojau su aidu kambaryje...

Apsitvarkius siektiek viska,pradejus klausysti muzika,ziauriai jautesi aidas...Sitas neskubus procesas uztruko gal metus laiko jei nedaugiau...Grindys-plyteles,sienos gipsas/tapetai,uz nugaros langas,desineje langas uz kokiu 2-3 metru,kaireje langas uz kokiu 6 metru,ai nu dar ir akvariumas.Vienzo kam atspidneti garsa,uztektinai.Kam sugerti praktiskai nera,sofa ir ta ne medziagine.Ant langu tik roletai ir uzuolaidos dienines.Neskubant  buvo nupirkta belekokios uzuolaidos uz centus paziureti ar kieknors padeda-pasirodo padeda.Veliau nupirkta normalios uzuolaidos,pakankamai storos,nerpsisvieciancios ir t.t Begyvenant taip gavosi kad ir dar uzuolaidu reikia,pirkom tokias pat,bet ant langu dar sudejom papildomai ant tu paciu kad daugiau butu susupaustos ir t.t.,pasijaute efektas vel kazkiek.Sunku vertinti tuos mazus zingsnius,bet kai darai tuojau pat-uzdedi-nuimi ir t.t. labai lengva palyginti galima.Vienzo uzuolaidos storos duoda tikrai juntama efekta.Uzuolaidos buvo biski per ilgos,teko patrumpinti po kokia ~40 gal centimetru.Liko medziagos... ir iskart buvo sugalvota kam ja panaudoti :)
Sugalvojau daryti akustinius panelius(eng.acoustic panels),panaudota tai kas buvo po ranka,balkeliai kokie buvo per siauri teko sujungti 2  kad butu 9cm storis,vienzo matmenis mazdaug pritaikyti vatos lapui,kurios namie buvo nupirkta ir like nuo kitu reikalu kaip visada darant niekas nefotkinta(nors is kitos puses nieko tame naujo,ir juolab elementaru viskas,pilni enternetai tokiu diy).Idetas lapas vatos ir rema,apvyniota ir kabem apsaudyta agroplevele(kad nedulketu) ir apvilkta uzuolaidu likuciais kaip laikinas sprendimas,kad nebutu labai baisu,reiks kada medziagos nusipirkti prie progos :)
Isgirdus koks skirtumas,kita diena pasidariau dar viena....:) Maciau medziagos nuo uzuolaidu dar liko1 ar 2  dezem laikinai apvynioti,reikes kogero taip ir daryti :)
Uznugaros/galvos pastacius aidas visiskai dingsta,antras dar pagerino stipriai,bus galima pazaisti su pastatymu skirtingose kambario vietose,o gal net ir pakabinti kur kampuose ir t.t. vienzo dziugina toks paprastas ir efektyvus sprendimas.

4 komentarai:

  1. O kaip su garsu iš lauko? Nes pas mane viduj gal ir būtų ok (čia sunku pasakyt, nes kol kas lauko garsai viską užgožia), bet kadangi prie gatvės gyvenu, tai kosmosas.. Ištisai mašinas girdžiu - NET IR NAKTĮ - kur tie žmonės naktim važiuoja, čia dar vienas įdomus klausimas.. mafijozai kokie :D Bet galvoju gal kokie lauko roletai padėtų.. Tu užsiminei apie roletus ir prisiminiau, kad ir lauko yra - tik įdomu, ar butuose juos galima dėtis..

    AtsakytiPanaikinti
  2. neegzpertas mumis tuo klausimu,ale palyginti pagal savo situacija tarp pirmo ir antro auskto galiu :)Pirmam aukste langai sudeti gerai,i gatves puse netgi neatsidarantys.Antram auskte prasciau sudeta ir jauciasi kad pro angokrascius,palanges apacia patenka triuksmas,reiks ten kazkada perdaryti.O Seip siulyciau pradziai issaiskinti ar per siena ar per nesandaru langa triuksmas patenka..o tada(keisti langus/remus su 3 ardaugiau stiklu paketu,teisingai sumontuoti), stori roletai(gumuoti),storos uzuolaidos iki zemes,lauko apsaugines zaliuzes.Jei nekoks senamiestis ar seip paveldas tai su lauko apsauginem zaliuzem nebus problemu,tik jos nera baisiai pigu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mūsų namuos labai aidėjo - kai įsikėlėm, jautėmės kaip miške :D O jie rimtai, labai nejauku buvo. Ir nors iš pradžių galvojom, kad jokių čia užuolaidų nereikia, norim erdvės erdvės erdvės.. Deja, tik jos pataisė situaciją. Na, ir sužinojau, kad dienines uzuolaidos ne vien baltos ir su mezginukais būna, tai čia man paguoda buvo :D Na nes labai priešinausi.. Stiprokai tą aidą sumažinom su užuolaidom, bet vis dar ne iki galo, tai va jau antrą kartą skaitau šitą tavo 'acoustic panels' aprašymą ir kol kas nesupratau, kur jis turėtų dėtis.. Čia gal mano blondiniška galva, bet gal gali dar aiškiau parašyti, kaip tai veikia arba gal kokią nuorodą turi, kur ir moteriškė suprastų :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kur detis turi priklauso nuo situacijos,pas mane labiau svetaine/muzikai klausyti kambarys :)Tai biski nevisai logiskai kaikas darosi,bet esme ta kad tuos daigtus arba tokius galima bandyti priderinti pagal dizaina ir t.t. i pvz kamabrio kampus : https://www.google.com/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.acoustimac.com%2Fmedia%2Fcatalog%2Fproduct%2Fcache%2F1%2Fimage%2F9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95%2Ff%2Fe%2Ffeed-bt4000c-new.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.acoustimac.com%2Fbass-traps%2Fsuede-bass-traps%3Flimit%3Dall&docid=I6-ItAdeNg-bSM&tbnid=KHNri3n-X39keM%3A&vet=1&w=950&h=950&client=firefox-b&bih=789&biw=1600&q=corner%20traps&ved=0ahUKEwj0zd6K_9jSAhXD3CwKHa2WCrcQMwgfKAQwBA&iact=mrc&uact=8
    aisku ce labiau ,kad nebaubtu zemi,bet aidui padeda,galima ant sienos kabinti pvz. paveikslas iz laidzios orui medziagos uz jo vata https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwitr8e9_9jSAhVFESwKHYpsC9gQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.instructables.com%2Fid%2FDecorative-Sound-Absorbing-Panels%2F&bvm=bv.149397726,d.bGg&psig=AFQjCNFRrpO5BvEZ1PvSOBZzkt8Cifu-lw&ust=1489683990280351
    AIksu efektyvu ir kilimas ant grindu,kaip ir naktines uzuolaidos storos...ir t.t.
    vienzo guglintis kazka panasaus i: acoustic absorber panels ir t.t.
    NEs jei norisi nesubjauroti interjero tai pakankamai kuribingai reik i tai paziureti.BEt to nevisada butina tik sugerti garsa galima ir issklaidyti(diffuse (uztai ir darosi difuzoriai)
    Dar buna lubos itempiamos akustines(po jom galima deti irgi vata kuri sugeria garsa ),gipsas akustinis...

    AtsakytiPanaikinti